Jedlo, ktoré chutí, ale aj zaujímavo vyzerá. Také sú určite aj jahodové vafle, ktoré chutia s jahodami výborne, ale ešte k tomu ”nakŕmia” aj pohľady.
Ingrediencie:
- 1 šálka jahôd
- 2 šálky múky
- 2 vajcia
- 1 pl prášku do pečiva
- štipka sódy bikarbóny
- štipka soli
- 2 pl kryštálového cukru
- 1 šálka mlieka (cmaru/acidka)
- 1/3 šálky rastlinného oleja
- jahody a mäta na dozdobenie, prípadne šľahačka
Inštrukcie:
- Predhrejeme si vafľovač.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a cukor.
- V ďalšej miske vymiešame vajcia, pridáme mlieko a rastlinný olej.
- Opatrne zamiešame suché prísady k mokrým a miešame, kým sa spoja. Ak bude zmes príliš hustá, pridáme ešte mlieko.
- Do cesta opatrne zamiesime aj na kocky nakrájané jahody.
- Na vafľovač môžeme nepríklad aj streknúť trochu oleja, aby sa nám vafle nelepili. Nalejeme cesto na vaflovač tak, aby sa rovnomerne rozložilo.
- Vafle zapekáme do zlatista a do chrumkava.
- Podávame jemne teplé, dozdopené ďalšími na kocky nakrájanými jahodami a podľa gusta šľahačkou či mätou. Dobrú chuť!
ilust.foto/canva