Vafle s jahodami

vafle jahody

Written by Admin

20 marca, 2023

Jedlo, ktoré chutí, ale aj zaujímavo vyzerá. Také sú určite aj jahodové vafle, ktoré chutia s jahodami výborne, ale ešte k tomu ”nakŕmia” aj pohľady.

Ingrediencie:
  • 1 šálka jahôd
  • 2 šálky múky
  • 2 vajcia
  • 1 pl prášku do pečiva
  • štipka sódy bikarbóny
  • štipka soli 
  • 2 pl kryštálového cukru
  • 1 šálka mlieka (cmaru/acidka)
  • 1/3 šálky rastlinného oleja
  • jahody a mäta na dozdobenie, prípadne šľahačka
Inštrukcie:

 

  1. Predhrejeme si vafľovač.
  2. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a cukor.
  3. V ďalšej miske vymiešame vajcia, pridáme mlieko a rastlinný olej.
  4. Opatrne zamiešame suché prísady k mokrým a miešame, kým sa spoja. Ak bude zmes príliš hustá, pridáme ešte mlieko.
  5. Do cesta opatrne zamiesime aj na kocky nakrájané jahody.
  6. Na vafľovač môžeme nepríklad aj streknúť trochu oleja, aby sa nám vafle nelepili. Nalejeme cesto na vaflovač tak, aby sa rovnomerne rozložilo.
  7. Vafle zapekáme do zlatista a do chrumkava.
  8. Podávame jemne teplé, dozdopené ďalšími na kocky nakrájanými jahodami a podľa gusta šľahačkou či mätou. Dobrú chuť!

ilust.foto/canva

Prečítajte si tiež:

Slovenské paradajky a jahody dostupné aj počas zimy

Slovenské paradajky a jahody dostupné aj počas zimy

25.október, Bruty. S nástupom zimného obdobia si mnohí myslia, že čerstvé paradajky a jahody sú na pultoch iba z dovozu. Slovenská farma Beri však túto predstavu vyvracia a zabezpečuje kvalitné, chutné a dostupné jahody a paradajky priamo z domácich pestovateľských...