Paradajkové muffiny so syrom

paradajkové muffiny

Written by Admin

25 apríla, 2023

Muffiny sú veľmi obľúbeným zákuskom u mnohých z nás. Väčšinou majú rôzne sladké príchute. Málokto však ochutnal aj  takúto slanú verziu so zeleninou.

Ingrediencie

  • 100 g paradajok
  • 1-2 pl olivového oleja
  • 100 g cottage syru
  • 100 g čedaru
  • 50 g polohrubej múky
  • 150 g mandlí
  • 50 ml vody
  • 1 pl prášku do pečiva alebo štipka sódy bikarbóny
  • 3 vajcia
  • bylinky (bazalka, oregano, tymián)
  • štipka soli
  • voliteľne ďalšia príchuť, napríklad hríby alebo brokolica (cca 100 g)

Ako na to

  1. Predhrejeme si trúbu na 200° C.
  2. Najemno opražíme mandle a rozmixujeme na drobné kúsky. Treba si však dať pozor, aby sa hmota nerozmixovala príliš.
  3. Paradajky nakrájame a trošku posmažíme na olivovom oleji. Necháme odstáť na horúcej panvici bez ohňa.
  4. Zmiešame vajíčka a cottage syr. Vmiešame aj kúsky paradajok, prípadne brokolice či hríbov.
  5. Zmiešame rozmixované mandle, múku, soľ, bylinky a prášok do pečiva (sódu).
  6. Spojíme mokrú a suchú zmes, pridáme vodu podľa hustoty a poriadne premiešame. Hmotou naplníme košíčky na muffiny asi do polovice alebo dvoch tretín. Vrch každej muffiny posypeme nastrúhaným parmezánom. Pozor, košíček by nemal byť naplnený až po vrch.
  7. Pečieme na 200° C asi pol hodinu.
  8. Dobrú chuť!

 

il.foto/adobestore

Prečítajte si tiež:

Slovenské paradajky a jahody dostupné aj počas zimy

Slovenské paradajky a jahody dostupné aj počas zimy

25.október, Bruty. S nástupom zimného obdobia si mnohí myslia, že čerstvé paradajky a jahody sú na pultoch iba z dovozu. Slovenská farma Beri však túto predstavu vyvracia a zabezpečuje kvalitné, chutné a dostupné jahody a paradajky priamo z domácich pestovateľských...