Muffiny sú veľmi obľúbeným zákuskom u mnohých z nás. Väčšinou majú rôzne sladké príchute. Málokto však ochutnal aj takúto slanú verziu so zeleninou.
Ingrediencie
- 100 g paradajok
- 1-2 pl olivového oleja
- 100 g cottage syru
- 100 g čedaru
- 50 g polohrubej múky
- 150 g mandlí
- 50 ml vody
- 1 pl prášku do pečiva alebo štipka sódy bikarbóny
- 3 vajcia
- bylinky (bazalka, oregano, tymián)
- štipka soli
- voliteľne ďalšia príchuť, napríklad hríby alebo brokolica (cca 100 g)
Ako na to
- Predhrejeme si trúbu na 200° C.
- Najemno opražíme mandle a rozmixujeme na drobné kúsky. Treba si však dať pozor, aby sa hmota nerozmixovala príliš.
- Paradajky nakrájame a trošku posmažíme na olivovom oleji. Necháme odstáť na horúcej panvici bez ohňa.
- Zmiešame vajíčka a cottage syr. Vmiešame aj kúsky paradajok, prípadne brokolice či hríbov.
- Zmiešame rozmixované mandle, múku, soľ, bylinky a prášok do pečiva (sódu).
- Spojíme mokrú a suchú zmes, pridáme vodu podľa hustoty a poriadne premiešame. Hmotou naplníme košíčky na muffiny asi do polovice alebo dvoch tretín. Vrch každej muffiny posypeme nastrúhaným parmezánom. Pozor, košíček by nemal byť naplnený až po vrch.
- Pečieme na 200° C asi pol hodinu.
- Dobrú chuť!
il.foto/adobestore