Jahodový cheesecake

jahodový cheesecake

Written by Admin

28 apríla, 2023

Cheesecake-y sú neodolateľné zákusky. V kombinácií s čerstvými jahôdkami a mascarpone sú snáď dvakrát viac. 

Ingrediencie

  • 220 g sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 400 g jahôd 
  • 250 – 300 g (jedno balenie) mascarpone
  • 200 ml sladká smotana 33%
  • 3 vajcia
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 2 PL stévie
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 50 g jahodového džemu
  • šľahačka na dozdobenie

 

Ako na to

  1. Predhrejeme rúru na 200° C. 
  2. Rozdrvíme sušienky a v miske zmiešame s roztopeným maslom, kým nevznikne hustá hmota.
  3. Nanesieme na dno formy alebo zvolenej nádoby tak, aby sme pokryli celý povrch v podobnej hrúbke. Utlačíme a môžeme dať odstáť do chladničky.
  4. V samostatnej miske vyšľaháme mascarpone, cukor a stéviu.
  5. Postupne pridáme vajcia a dobre prešľaháme.
  6. Vmiešame vanilkový extrakt a smotanu.
  7. Jemne vmiešame nakrájané jahody (časť si môžeme odložiť na dozdobenie) a džem.
  8. Nalejeme zmes na pripravenú sušienkovú spodnú vrstvu.
  9. Pečieme 40 – 50 minút na 150° C. Okraje by mali byť stuhnuté, ale stred sa môže trochu triasť.
  10. Cheesecake necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo cez noc.
  11. Podávame vychladené s jahodami alebo šľahačkou navrchu.

il.obrázok/adobe

Prečítajte si tiež:

Slovenské paradajky a jahody dostupné aj počas zimy

Slovenské paradajky a jahody dostupné aj počas zimy

25.október, Bruty. S nástupom zimného obdobia si mnohí myslia, že čerstvé paradajky a jahody sú na pultoch iba z dovozu. Slovenská farma Beri však túto predstavu vyvracia a zabezpečuje kvalitné, chutné a dostupné jahody a paradajky priamo z domácich pestovateľských...