Cheesecake-y sú neodolateľné zákusky. V kombinácií s čerstvými jahôdkami a mascarpone sú snáď dvakrát viac.
Ingrediencie
- 220 g sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 400 g jahôd
- 250 – 300 g (jedno balenie) mascarpone
- 200 ml sladká smotana 33%
- 3 vajcia
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 PL stévie
- 1 ČL vanilkového extraktu
- štipka soli
- 50 g jahodového džemu
- šľahačka na dozdobenie
Ako na to
- Predhrejeme rúru na 200° C.
- Rozdrvíme sušienky a v miske zmiešame s roztopeným maslom, kým nevznikne hustá hmota.
- Nanesieme na dno formy alebo zvolenej nádoby tak, aby sme pokryli celý povrch v podobnej hrúbke. Utlačíme a môžeme dať odstáť do chladničky.
- V samostatnej miske vyšľaháme mascarpone, cukor a stéviu.
- Postupne pridáme vajcia a dobre prešľaháme.
- Vmiešame vanilkový extrakt a smotanu.
- Jemne vmiešame nakrájané jahody (časť si môžeme odložiť na dozdobenie) a džem.
- Nalejeme zmes na pripravenú sušienkovú spodnú vrstvu.
- Pečieme 40 – 50 minút na 150° C. Okraje by mali byť stuhnuté, ale stred sa môže trochu triasť.
- Cheesecake necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo cez noc.
- Podávame vychladené s jahodami alebo šľahačkou navrchu.
il.obrázok/adobe