Jednoduchá a klasická paradajková omáčka, ktorá sa dá použiť do množstva jedál. Vychutnajte si ju so zemiakmi a mäsom alebo s cestovinami. Môžete ju dokonca použiť aj na pizzu.
Čo budeme potrebovať:
- 5 paradajok (cca 200 g)
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie
- bylinky (oregano, bazalka)
- tvrdý syr
Postup:
- Zoberieme si dostatočne veľkú panvicu, na ktorej zohrejeme olivový olej.
- Posmažíme nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Restujeme do priehľadna.
- Pridáme nakrájané paradajky a premiešame.
- Zmes privedieme do varu a necháme variť asi 15-20 minút. Omáčka by mala zhustnúť a paradajky by sa mali rozpadnúť.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Pri podávaní servírujeme čerstvé lístky bazalky alebo posypeme oreganom či postráhaným syrom.
- Túto paradajkovú omáčku možno použiť ako základ nielen pre cestoviny, ale aj ako polevu na pizzu či zálievku na chlieb. Je to len na vás.
ilust.foto/adobe