Paradajková omáčka

Written by Admin

10 mája, 2023

Jednoduchá a klasická paradajková omáčka, ktorá sa dá použiť do množstva jedál. Vychutnajte si ju so zemiakmi a mäsom alebo s cestovinami. Môžete ju dokonca použiť aj na pizzu.

 

Čo budeme potrebovať:

 

  • 5 paradajok (cca 200 g)
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie
  • bylinky (oregano, bazalka)
  • tvrdý syr

 

Postup:

 

  1. Zoberieme si dostatočne veľkú panvicu, na ktorej zohrejeme olivový olej.
  2. Posmažíme nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Restujeme do priehľadna.
  3. Pridáme nakrájané paradajky a premiešame.
  4. Zmes privedieme do varu a necháme variť asi 15-20 minút. Omáčka by mala zhustnúť a paradajky by sa mali rozpadnúť.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Pri podávaní servírujeme čerstvé lístky bazalky alebo posypeme oreganom či postráhaným syrom.
  7. Túto paradajkovú omáčku možno použiť ako základ nielen pre cestoviny, ale aj ako polevu na pizzu či zálievku na chlieb. Je to len na vás.

 

ilust.foto/adobe

Prečítajte si tiež:

Jahodová roláda

Jahodová roláda

  Stačí trochu zatočiť a jahodovú roládu budete mať pred sebou na tanieri raz-dva. Sladučké jahody schované v tomto zákusku dodávajú celku sviežu chuť a lákadlom na prvý pohľad je jej nápaditá špirálová štruktúra. Ideálny jarný zákusok, čo poviete?  ...