Paradajková omáčka

Written by Admin

10 mája, 2023

Jednoduchá a klasická paradajková omáčka, ktorá sa dá použiť do množstva jedál. Vychutnajte si ju so zemiakmi a mäsom alebo s cestovinami. Môžete ju dokonca použiť aj na pizzu.

 

Čo budeme potrebovať:

 

  • 5 paradajok (cca 200 g)
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie
  • bylinky (oregano, bazalka)
  • tvrdý syr

 

Postup:

 

  1. Zoberieme si dostatočne veľkú panvicu, na ktorej zohrejeme olivový olej.
  2. Posmažíme nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Restujeme do priehľadna.
  3. Pridáme nakrájané paradajky a premiešame.
  4. Zmes privedieme do varu a necháme variť asi 15-20 minút. Omáčka by mala zhustnúť a paradajky by sa mali rozpadnúť.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Pri podávaní servírujeme čerstvé lístky bazalky alebo posypeme oreganom či postráhaným syrom.
  7. Túto paradajkovú omáčku možno použiť ako základ nielen pre cestoviny, ale aj ako polevu na pizzu či zálievku na chlieb. Je to len na vás.

 

ilust.foto/adobe

Prečítajte si tiež:

Vanilková panna cotta s jahodami

Vanilková panna cotta s jahodami

Panna cotta je svieži dezert, ktorý sa pripravuje celkom netradične. Síce sa varí, ale v skutočnosti by zmes nemala zovrieť. Vychutnajte si mliečnu želatínovú pochúťku so sviežimi červenými jahôdkami. Ešte stále stíhate aj s tými čerstvými.   Na panna cottu...

Starostlivosť o jahody po zbere

Starostlivosť o jahody po zbere

Pre viacerých pestovateľov už v rámci domácej úrody jahôdky dávno odrobili svoju prácu. Ešte stále sa však nájdu odrody jahôd, ktoré rodia aj počas skorej jesene, a to aj v našom podnebnom pásme. Starostlivosť o rastliny jahôd po odovzdaní úrody sa však veľmi nelíši....