Pohánková kaša s jahodami

Pohánková kaša

Written by Admin

11 januára, 2024

Zdravé raňajky naštartujú deň najlepšie. Rozhodne nesmie chýbať ovocie a v tomto prípade bude základom raňajok kaša z pohánky. Spolu s orieškami je to jedlo plné hodnotných látok a výborných chutí.

Budeme potrebovať:

  • 200 g jahôd (aj mrazených)
  • 200 g pohánky (príp. pohánkových vločiek)
  • 300 ml mlieka
  • 1 banán
  • 2 plátky masla
  • 1 – 2 PL orechového alebo repkového oleja
  • 2 ČL medu alebo čakankového syrupu
  • soľ
  • 2-3 PL orieškov (vlašských, lieskových, pekanových alebo mandľových lupienkov)
  • citrónová šťava

Postup prípravy:

  1. Pohánku prepláchneme a pripravíme si ovocie, ak je treba ho rozmraziť.
  2. V hrnci začneme variť mlieko, pridáme štipku soli. Keď zovrie, pridáme aj pohánku a varíme ešte asi 10 min.
  3. Kašovitú zmes necháme chvíľku odstáť, potom primiešame maslo, olej a sladidlo.
  4. Pripravíme si ovocie a oriešky. Jahody rozmrazíme, banán olúpeme a nakrájame, oriešky môžme rozmixovať alebo pridať aj väčšie kusy.
  5. Všetko môžeme spolu zmiešať alebo len poukladať a posypať už na kašu servírovanú v miske. Pri servírovaní môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.
  6. Dobrú chuť!

TIP: Pohánkovú kašu možno servírovať aj na slano, a to so syrom a paradajkami.

 

Prečítajte si tiež:

Jahodová roláda

Jahodová roláda

  Stačí trochu zatočiť a jahodovú roládu budete mať pred sebou na tanieri raz-dva. Sladučké jahody schované v tomto zákusku dodávajú celku sviežu chuť a lákadlom na prvý pohľad je jej nápaditá špirálová štruktúra. Ideálny jarný zákusok, čo poviete?  ...