Absolútne nadýchané cesto, ktoré sa vám príjemne rozplýva v ústach? Presne také má táto jahodová bublanina. Keď si totiž dáte pozor na pridávanie kypriaceho prášku do tekutín a spravíte to čo najneskôr, mal by perfektne zaúčinkovať. A keď do bublaniny pridáte aj chutné jahôdky, balzam na dušu je na svete.
Budeme potrebovať:
- 400 g jahôd (aj z kompótu či mrazených)
- 300 g polohrubej múky
- 300 ml mlieka
- 4 vajcia
- 100 ml olivového oleja
- 50 g práškového cukru
- 50 g stévie
- 20 g vanilkového cukru
- 1 citrón na kôru
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- škorica/škoricový cukor
Ako na to:
- Predhrejeme rúru na 175 °C a pripravíme si stredne veľkú formu. Vymastíme ju a vysypeme múkou. Pripravíme tiež jahody z kompótu, ktoré precedíme (resp. jahody rozmrazíme/umyjeme).
- V miske zmiešame cukor, stéviu, múku a prášok do pečiva.
- Zvlášť zmiešame vajce, vanilkový cukor, soľ, olej, citrónovú kôru a mlieko. Môžeme pridaž aj jahodovú šťavu z kompótu.
- Obe zmesi zmiešame do jednej a poriadne premiešané cesto vylejeme na plech/do formy. (Medzi cesto môžeme jahody tiež poukladať.)
- Na vrch cesta rovnomerne poukladáme jahody (ak sú kúsky priveľké, rozkrojíme ich). Vrch môžeme jemne posypať škoricou alebo škoricovým cukrom.
- Vložíme do rúry na asi 45 minút alebo podľa testu so špáradlom/špajdlou.
- Po vybratí necháme chvíľu odstáť a podávame jemne vychladnuté. Servírovať môžeme aj s čokoládovou polevou a ovocím.
- Dobrú chuť!