Nadýchané cesto, jemný krém a svieže ovocie. Ideálna kombinácia pre dezert, ktorý rozhodne nebude v chladničke zaberať miesto pridlho. Tento recept sa oplatí vyskúšať!
Ingrediencie na kakaové cesto:
- 200 g múky
- 50 g kakaa
- 120 ml oleja
- 100 ml vody
- 4 vajcia
- 160 g práškového cukru
- ½ kyp. prášku do pečiva
Postup:
- Rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielok.
- Vyšľaháme žĺtka s cukrom (asi s polovicou, teda 80 g).
- Pridáme k žĺtkam olej a vodu.
- Zvlášť vyšľaháme bielka s druhou polkou cukru.
- Keď máme pripravený sneh, do žĺtok môžeme už dať aj suchú zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku.
- Do hmoty potom čo najskôr zamiešame sneh.
- Pečieme na 180 stupňov po dobu 30 minút.
Tvarohová krémová časť:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 pl kyslej smotany
- 2 pl práškového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- citrónová šťava
- ovocie – nakrájané jahody 150 – 200 g
- želatína
Postup:
- Okrem jahôd a želatíny zmiešame všetky ingrediencie dokopy.
- Na vychladnutý kakaový korpus nanesieme vrstvu tvarohového krému.
- Na vrch poukladáme jahody, prípadne iné ovocie.
- Pripravíme si želatínu, dáme pozor, aby nebola príliš horúca a opatrne zalejeme povrch s ovocím.
- Necháme zatuhnúť a odstáť v chladničke aspoň hodinku, kým začneme servírovať. (V chladničke koláč aj skladujeme.)
- Dobrú chuť!