Jemný kakaový koláč s tvarohovým krémom a jahodami

kakaový koláč s tvarohovým krémom a jahodami

Written by Admin

31 augusta, 2023

Nadýchané cesto, jemný krém a svieže ovocie. Ideálna kombinácia pre dezert, ktorý rozhodne nebude v chladničke zaberať miesto pridlho. Tento recept sa oplatí vyskúšať!

Ingrediencie na kakaové cesto:

  • 200 g múky 
  • 50 g kakaa
  • 120 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 4 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • ½ kyp. prášku do pečiva
Postup:
  1. Rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielok.
  2. Vyšľaháme žĺtka s cukrom (asi s polovicou, teda 80 g).
  3. Pridáme k žĺtkam olej a vodu.
  4. Zvlášť vyšľaháme bielka s druhou polkou cukru.
  5. Keď máme pripravený sneh, do žĺtok môžeme už dať aj suchú zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku.
  6. Do hmoty potom čo najskôr zamiešame sneh.
  7. Pečieme na 180 stupňov po dobu 30 minút.

Tvarohová krémová časť:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 2 pl kyslej smotany 
  • 2 pl práškového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • citrónová šťava
  • ovocie – nakrájané jahody 150 – 200 g
  • želatína
Postup:
  1. Okrem jahôd a želatíny zmiešame všetky ingrediencie dokopy.
  2. Na vychladnutý kakaový korpus nanesieme vrstvu tvarohového krému.
  3. Na vrch poukladáme jahody, prípadne iné ovocie.
  4. Pripravíme si želatínu, dáme pozor, aby nebola príliš horúca a opatrne zalejeme povrch s ovocím.
  5. Necháme zatuhnúť a odstáť v chladničke aspoň hodinku, kým začneme servírovať. (V chladničke koláč aj skladujeme.)
  6. Dobrú chuť!

Prečítajte si tiež:

Jahodová roláda

Jahodová roláda

  Stačí trochu zatočiť a jahodovú roládu budete mať pred sebou na tanieri raz-dva. Sladučké jahody schované v tomto zákusku dodávajú celku sviežu chuť a lákadlom na prvý pohľad je jej nápaditá špirálová štruktúra. Ideálny jarný zákusok, čo poviete?  ...